Hypnotherapie is een methode om de kracht en wijsheid van je onbewuste te benutten

Hypnotherapie Utrecht omgeving

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie bij Praktijk het Pad in Utrecht bestaat uit een kortdurende behandelvorm waarbij gebruik wordt gemaakt van hypnose. Door middel van hypnose daal je af naar je onderbewustzijn en verschuift je aandacht van je denkwereld naar je voelwereld. Je zet het drukke denken op een lager pitje en er komt ruimte vrij om te onderzoeken wat jij nodig hebt om van jouw klacht af te raken.

Wat is hypnose?

Hypnose kun je vergelijken met een alledaagse trance. Je kent vast wel zo’n moment waar je de wereld om je heen even lijkt te vergeten. Dit gebeurt wanneer je bijvoorbeeld een boek leest of naar een film kijkt, maar kun je ook ervaren bij het luisteren van muziek of tijdens een wandeling.

Je kunt alledaagse trance ook wel in gedachten verzonken noemen of dagdromen. Hypnose speelt in op deze beleving. Trance bij hypnotherapie wordt bereikt door een combinatie van ontspanning en naar binnen gerichte aandacht. 

Hoe werkt hypnotherapie bij praktijk Het Pad in Utrecht?

Door middel van hypnose maak je niet alleen een reis naar je onderbewuste, maar leer je deze ook beter begrijpen en aanspreken. De inzichten die je vanuit je onderbewuste krijgt helpen jou om anders naar je klacht, maar ook naar jezelf te kijken. Dit brengt een verandering tot stand die blijvend is en jou het gevoel van regie en rust teruggeeft.

Het bewuste brein is goed in begrijpen, onderzoeken en rationele keuzes maken, maar in gevoelskwesties is dit deel van je brein minder thuis. Het bewuste brein wil het liefst het probleem zo snel mogelijk oplossen, zodat je weer verder kunt gaan met je leven. Begrijpelijk, want niemand vindt het fijn om zich naar te voelen of te blijven worstelen met dezelfde dingen.

Zoals je waarschijnlijk gemerkt hebt kom je met deze bewuste manieren niet altijd verder. Het resultaat is dan vaak dat we het probleem wegduwen, negeren of ermee blijven strijden. Een angst kan groter worden of er ontstaat een angst voor de angst. Gevoel laat zich namelijk niet op deze manier bestrijden. Toch grijpen we bij emotionele problemen automatisch naar oplossingen die het bewuste brein aandraagt. We weten namelijk niet hoe het anders kan.

Hypnotherapie bij praktijk Het Pad in Utrecht helpt jou om die andere manier te ontdekken. Met hypnose dalen we af naar het onderbewuste. In het onderbewuste brein zitten jouw oerinstincten, jouw diepgewortelde overtuigingen en dus ook jouw angsten en onzekerheden.

Het onderbewuste oefent de grootste invloed uit op je gevoel, je gedachten en gedragingen. Het is dus logisch dat dit de plek is waar je moet zijn als er een probleem is waar je niet uitkomt.

Afdalen naar het onderbewuste helpt jou om jezelf opnieuw te verbinden met ervaringen, gedachten of emoties en het probleem dáár aan te pakken. Je ontdekt waar bepaalde gevoelens en gedachten, bepaald gedrag of zelfs lichamelijke klachten mee te maken hebben op een dieper niveau. De stress waar je last van hebt is nu wel te veranderen. Een trauma laat zich makkelijker verwerken. Een angst verliest zijn hevigheid en laat zien waar het werkelijk om gaat.

Wat is het resultaat?

Met hypnotherapie bij praktijk Het Pad in Utrecht kom je in je eigen kracht te staan. Door het contact met je onderbewuste worden gedachten en gevoelens milder en rustiger. Dit helpt jou bij het doorbreken van hardnekkige patronen en gewoontes. Doorgaan met je leven, genieten en ontspannen behoren weer tot je mogelijkheden.

Je bent beter in staat om je grenzen eerder op te merken en deze te bewaken. Jezelf beter kunnen aanvoelen betekent dat je jezelf ook beter leert kennen. Deze kennis helpt jou om meer zelfvertrouwen en assertiviteit op te bouwen.

Het allerbelangrijkste resultaat is natuurlijk dat jij niet meer met je klacht rond hoeft te lopen en je aandacht kan richten op dingen waar jij energie van krijgt. 

Hoeveel sessies zijn er nodig bij praktijk Het Pad in Utrecht?

De hoeveelheid sessies verschillen per persoon en per problematiek. Tijdens het intakegesprek krijg je meer zicht op de hoeveelheid sessies die nodig zijn voor jou. Hypnotherapie valt onder kortdurende therapie en is doorgaans 5 tot 15 sessies. 

Voor wie is hypnotherapie geschikt?

Hypnotherapie is breed toepasbaar.
Het is geschikt voor iedereen die last heeft van lichamelijke, psychische of sociale problemen. Zo kan ik je helpen bij:

 • Spanning, stress, migraine, slapeloosheid
 • Somberheid, onzekerheid, minderwaardigheidsgevoelens
 • Angsten, fobieën, paniekaanvallen, hyperventilatie
 • Lichamelijke klachten (bijv. pijn, duizeligheid, vermoeidheid)
 • Rouw en traumaverwerking
 • Eetproblemen  
 • Narcistische mishandeling
 • Vage pijnklachten
 • Seksueel misbruik
 • Hoofdpijn en migraine
 • Herstel van het zelfvertrouwen
 • Stressmanagement
 • Eenzaamheid
 • Verlatings- of bindingsangst
 • Concentratievermogen

Staat jouw probleem er niet bij? Neem contact op om na te gaan of hypnotherapie geschikt voor je kan zijn.

06 38312024
info@praktijkhetpad.nl
Straatnaam 123
1234 AA, Utrecht

Praktijk Het Pad © 2024. All rights reserved. | Algemene voorwaarden | Privacy statement | studioRedefined