Je kunt bij de praktijk terecht voor verschillende klachten

Trauma en de gevolgen van onbehandelde ptss

Een trauma is een ingrijpende ervaring die jou is overkomen en je niet goed hebt kunnen verwerken. Veel mensen maken één of meerdere keren traumatische ervaringen mee in hun leven, maar dit worden niet vanzelfsprekend trauma’s.

Een opgejaagd gevoel; wat kun je er aan doen?

Het constante gevoel dat je ‘iets’ moet doen…. Elke dag heb je het gevoel dat er veel moet gebeuren, dat je bezig moet zijn. Rustig op de bank zitten lukt niet. Stilzitten geeft een opgejaagd gevoel en versterkt je onrust en rusteloosheid.

Tafelopstelling

Door middel van een tafelopstelling maak je jouw beleving van een relatie zichtbaar.
Het is makkelijker om te zien wat er in jouw gevoel en gedachten gebeurt als je op een afstand kunt kijken naar jouw probleem of situatie.

Prikkelbare Darm Syndroom

Prikkelbare darm syndroom, ook wel PDS genoemd, is de meest voorkomende chronische darmstoornis. Bij deze stoornis heb je vooral buikpijn en ontlastingsproblemen, maar ook gasvorming, een opgezette buik en vermoeidheid komen veel voor.

Verlatings- en bindingsangst

Bij verlatingsangst houdt de angst om verlaten te worden je voortdurend bezig. Je kunt bang zijn dat je een belangrijk iemand verliest, maar je kunt ook bang zijn dat de ander iets ergs zal overkomen.

Slaapproblemen

Het is een probleem als je langdurig slecht slaapt en niet zo gemakkelijk meer terug kan naar een normaal slaapritme. Frustratie, stress en wanhoop beginnen in dit geval steeds meer onderdeel te worden van jouw slaappogingen en als je dan eindelijk wel in slaap valt ben je vrij snel weer wakker.

De eetbui voorbij

Een eetbui is een eetprobleem, maar hoeft niet een eetstoornis te zijn. Het verschil zit in de hevigheid en impact die het eten of het niet eten op je leven hebben. Een eetstoornis beïnvloedt je hele leven en je dagelijks functioneren.

Hoe leer ik emoties te uiten?

Een emotie is een signaal die aangeeft hoe jij je in dat moment voelt. Het is niet bedoeld om op te lossen. Het is bedoeld om jezelf te uiten, om je grens te voelen, om te ervaren dat jij emoties hebt die iets over jou zeggen. Wie jij bent en wat je nodig hebt.

Burn-out Utrecht

Een burn-out is een toestand van extreme vermoeidheid die optreedt na een langdurige overbelasting. Je hebt te lang teveel van jezelf gevraagd en bent te ver over je eigen grenzen bent gegaan. Je voelt je lichamelijk en emotioneel totaal uitgeput.

Angst Overwinnen

Als je last hebt van angst wil je er het liefste zo snel mogelijk van af. Logisch, want een angst kan je leven behoorlijk beïnvloeden. Maar we voelen angst met een reden. Het is een waardevol waarschuwingssignaal van je lichaam.

Leren loslaten

Loslaten is een grote uitdaging en is niet makkelijk als iets jou diep heeft geraakt. Onze eerste reactie op iets moeilijks is vaak het tegenovergestelde. We proberen eerder grip en controle te willen krijgen dan dat we laten gaan.

06 38312024
info@praktijkhetpad.nl
Straatnaam 123
1234 AA, Utrecht

Praktijk Het Pad © 2024. All rights reserved. | Algemene voorwaarden | Privacy statement | studioRedefined